Våra viktigaste frågor! (moderaterna)


(Taget från moderat.se 2/10-08)
Vi skapar jobb åt fler

1,5 miljoner svenskar är arbetslösa eller jobbar mindre än de skulle vilja. I socialdemokraternas Sverige har jobben blivit till friår, arbetstidsförkortning, plusjobb och AMS-åtgärder. Vi vill att fler ska ha ett jobb. Därför vill vi sänka skatten för alla, men allra mest för de som tjänar lite och som därför behöver det bäst. Och därför vill vi underlätta för företag att starta, växa och stanna i Sverige.

Alla har rätt till kunskap
Vi ser att svenska elever halkar efter i skolan och lär sig allt mindre - var fjärde elev lämnar grundskolan utan tillräckliga kunskaper. Samtidigt är arbetsmiljön stökig och lärarna tvingas ofta att använda sin tid åt annat än att lära ut. Vi vill ge lärarna en bra utbildning och möjlighet till vidareutbildning. Och vi vill stödja de elever som inte har stöd hemifrån.

Alla ska få vård i tid
I dag hindrar byråkrati och gamla strukturer människor från att få vård i tid - och personalen från att hinna med sitt arbete. Vi vill skriva in i lagen att alla ska ha rätt till vård i tid. Och vi vill att de som jobbar inom vården ska få mer inflytande och möjlighet att själva organisera sitt arbete.

Vi tolererar inte brott
Tyvärr blir våldet allt råare i Sverige. Många människor är rädda för att gå ut när det blir mörkt, samtidigt som det är långt mellan polisstationerna i många delar av Sverige. Vi vill att alla sorters brott ska bekämpas, stora som små. Vi kan inte lova att all brottslighet försvinner, men vi kan lova att alla brott ska utredas. Och det är ett stort steg i rätt riktning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0